Szenvedélybetegek nappali és közösségi ellátása, valamint vendéglátás, programszervezés és mentálhigiénés tevékenység céljára lesz használható az a Teleki tér 7. szám alatti helyiség, amelyhez hozzájárulását április 22-én adta Pikó András. Veszélyhelyzet idején a képviselő-testület nem működik, így erről Józsefváros polgármestere egy személyben döntött.  

Se a ház lakóit, se a környék lakóit nem kérdezte meg az Önkormányzat, hogy tudnak-e egy újabb ellátóval járó terheléssel együtt élni. Többször jeleztük, hogy nem értünk egyet a döntéssel. Hiányoljuk a társadalmi és szakmai egyeztetéseket

– közölte a Józsefvárosi Fidesz. Mint közleményükben írják: „Sajnáljuk, hogy a városvezetés által sokszor hangoztatott részvételiség, semmit rólunk nélkülünk-elv, az igazán fontos kérdésekben rendre nem érvényesül.” A helyi szervezet a döntés végrehajtását felfüggesztését kéri, és azt javasolják, hogy az érintettekkel haladéktalanul kezdjék meg az egyeztetéseket.

A MRE KIMM Drogterápiás Otthona és a Válaszút a Szenvedélybetegekért Alapítvány a Teleki téri helyiségben 80 fő szenvedélybeteg részére biztosítana nappali és közösségi ellátást. A helyiségben ADNA Cafe néven közösségi teret is létre kívánnak hozni józan kikapcsolódás céljából.