A közelmúltban több nagy párt is évértékelőt, „jövőértékelőt” tartott. Pikó András elmondása szerint nem jár pártrendezvényekre, de a Momentumén azért ott volt. (Egy szép közös fotó is készült a kerületi momentumosokkal róluk a rendezvényen.) Azon a pártén, amelynek egyik vezető egyénisége, Donáth Anna felhívta őt 2019. április elején. „A Momentum azt szeretné, ha a támogatásukkal indulnék a polgármesterségért” – írta az akkori beszélgetésről Pikó a közösségi oldalán.

Fotó: Facebook

Pikó András polgármesterként tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, s vajon melyik frakciónak a tagja? A Momentumé.

Kerületi szinten is úgy tűnik, a Momentumhoz áll legközelebb a függetlenségét oly’ gyakran hangoztató Pikó András. Kabinetfőnöke szintén ott feszít a momentumos fotón, egyik kijelölt alpolgármestere is „lila”, s valamilyen okból kifolyólag hiába halmoz botrányt botrányra Szarvas Koppány Bendegúz, a józsefvárosi momentumos politikust valamiért csak nem szólította fel lemondásra Pikó.

Nem akar bíróságra járkálni a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt momentumos képviselő

Pedig Szarvas szerette volna politikai ellenfeleit lámpavason látni, vérig sértette a romákat, politikai ellenfeleit kirúgással fenyegette a baloldal hatalomra kerülése esetén, véres tüntetésekről vizionált, stb…

Gyurcsány Ferenc beszámoltatta Pikó Andrást
A momentumos elköteleződés nem jelenti azt, hogy Pikó András, „független” polgármester elutasíthatná a baloldal legbefolyásosabb politikusát, Gyurcsány Ferencet. A Demokratikus Koalíció elnökének 2022 novemberében számolt be az önkormányzat „kiemelt programjairól”. Pikó külön Facebook-bejegyzésben köszönte meg „az érdeklődést és a támogatást”.

Pikó beszámolót tartott Gyurcsány Ferencnek

Józsefvárosi harc: Momentum vs. DK
Választási erőfitogtatás Budapesten: Gyurcsányék egész jól állnak, a Momentumnak viszont bele kell húznia címmel a Mandiner közölt cikket. Megjegyzik: Terézváros, Józsefváros azon kevés kerületek egyikei, „ahol bizony a Momentumnak van nagyobb befolyása”, mármint a DK felett. A lap forrása szerint
„Gyurcsányék komoly feltételekhez szabnák támogatásukat, a gazdasági intézmények irányítása lehet a céljuk, mind Teréz-, mind Józsefvárosban.”