Emlékezetes, Tarlós István főpolgármestersége idején, már 2019-ben készen voltak a tervek a Blaha Lujza tér komplex felújítására, sőt, a források és a szükséges engedélyek is rendelkezésre álltak. Ám a 2019 októberi baloldali fordulat után Karácsony Gergely nevével fémjelzett fővárosi városvezetés – a Lánchíd felújításához hasonlóan – a Blaha terveit is átszabta, ezért indulhatott meg csak idén nyáron, jelentős késéssel a tényleges munka.

Azonban az átszabott tervek amellett, hogy 400 millióval drágábbak lettek, jóval szűkebb műszaki tartalmat foglalnak magukba. A korábbi konkrét tervekkel ellentétben – térbe torkolló – Somogyi Béla utca felújítása is már csak opció, tehát nem biztos, hogy megvalósul.

Petíció indult a Somogyi Béla utca felújításáért

Hiába kezdődött meg végre a Blaha Lujza tér felújítása – nagyrészt a kormányzati támogatásnak köszönhetően –, a Főváros baloldali vezetése mégis több, korábban a projekt biztos részét képező fejlesztést lehúzott. Nekik köszönhetően a Somogyi Béla utca felújítását is a meghiúsulás fenyegeti – mára már csak opció, amiért tovább kell küzdeni

– írta közösségi oldalán Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere, aki az utcában élőkkel összefogva aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy mindenképpen megvalósuljon a Somogyi Béla utca felújítása.