Már február 27-én zűrös volt az éves várakozási engedély kiváltása és 28-ára sem várható, hogy könnyebb lesz. Bár elméletileg lehetséges az online díjfizetés is, amennyiben valaki további kedvezményre jogosult, annak érdemes személyesen jelen lennie a befizetéskor. Tudomásunk szerint a céges autó intézéséhez is személyes jelenlét szükséges – legalábbis erről panaszkodott egy sorban álló hölgy.

„Pikó adó”

Olvasóink arról számoltak be, hogy hétfőn órákat kellett várakozni a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási Igazgatóságának Német utcai irodájánál, ahol a járdára valaki találóan felfestette a „PIKÓ ADÓ” szavakat.

Fotó: Olvasói fotó

A várakozók számához képest elenyésző 1-2 ügyintéző éppoly feszült volt, mint maguk a lakosok, akiknek a baloldali városvezetésnek köszönhetően idén először komoly összegeket kell kifizetniük azért, hogy az otthonuk előtti utcaszakaszon megállhassanak autóikkal.

Fotó: Olvasói fotó

Mint egyik olvasónk elpanaszolta: hétfő késő délután a szűnni nem akaró sort előbb beterelték a szűkös várakozóhelyiségbe, majd – talán a járványhelyzetre tekintettel – mégis kiengedték az utcára.

Nem annyit kell fizetni, amennyi Pikóék propagandájából folyt

A kapott papírokból mindenki igyekezett megfejteni, hogy a sok tízezer befizetett forint ellenére hol nem állhat meg továbbra sem, illetve, hogy mégis miért annyit fizetett, amennyit, hiszen az összeg sehogyan sem stimmelt ahhoz képest, amennyit Pikóék, illetve az önkormányzat előzetesen kommunikált.

Fotó: Hírnyolc

Egyrészt az előzetesen beharangozott összegek az áfát nem tartalmazták, másrészt – hogy rendszerhibából vagy sem, de – egyeseknek töredékévet számláztak ki, ami még Pikó Andrást is meglepte, amikor arra az egyik kerületi lakos erre rákérdezett a polgármester közösségi oldalán.

Csak a megszokott káosz

Hogy a hosszas előkészítés – Pikóék már évek óta tervezgetik a lakossági várakozási engedély fizetőssé tételét – ellenére miért vannak ilyen rendszerszintű problémák, arra nincs magyarázat, de az biztos, hogy ami a napokban zajlik a Német utcában parkolási ügyben zajlik, arra egy szó van: KÁOSZ.