A kis kávézóból szépen lassan közösségi tér lett, ahol nem csak a „fogyasztható” kínálat bővült az évek alatt, hanem a programok is. Beszélgetéseknek, könyvbemutatóknak, filmkluboknak is helyt adott a hely, a nyitás után két évvel teraszt is tudtak üzemeltetni a bejárat mellett.

Az elmúlt 5 évet Tunyogi Szilvia, a Nem Adom Fel Étterem és Kávézó üzletvezetője, valamint Józsa Ágnes, a kávézó menedzsere idézte fel. „Az elmúlt években rengeteg fejlesztésen mentünk keresztül. Öt évvel ezelőtt egy kis süteményes, szendvicsezős közösségi helyként indultunk, mára ott tartunk, hogy napi menüt szolgálunk fel, rendszeresen tartanak nálunk esküvőket, születésnapokat, céges rendezvényeket” – mesélik.

A járványhelyzet, mint minden vendéglátóhelyet, a kávézót is nagyon rosszul érintette. „Nem volt könnyű feladat a fogyatékkal élő kollégáknak elmondani azt, hogy szeretett munkahelyükre nem jöhetnek be dolgozni, nem találkozhatnak egymással, megértetni velük a helyzet súlyosságát. A napi kapcsolattartás és online oktatásunk kialakítása segített minket abban, hogy a zárás alatt nem felejtettek el sokat a napi rutinból, és a pszichés állapotuk is stabil maradt” – mondták a hely üzemeltetői hozzátéve: mint mindenkinek, nekik is át kellett állniuk a kiszállításos működésre.

Decemberben elindult webshopjuk, ahol a saját márkás termékek mellett a kollégák által készített termékeket is meg lehet vásárolni. Az elkövetkező időszakban szeretnék kávézójuk ismertségét növelni, az újranyitás után pedig a törzsközönségük számát gyarapítani.

Reméljük sikerül, addig is: Boldog születésnapot kívánunk!

Forrás: Hírnyolc, Nem Adom Fel