Szünetel a Parkolási Igazgatóság telefonos és online ügyintézése – közölték a jozsefvaros.hu oldalon március 27-én nem sokkal dél után. Okként a szolgáltatói rendszer meghibásodását jelölték meg, aminek elhárításán dolgoznak.

Kész szerencse, hogy nem néhány héttel ezelőtt történt az eset, amikor a helyi lakosok számára bevezetett parkolási sarc befizetésének határideje miatt óriási sorok kígyóztak a Német utcai ügyfélszolgálaton.

Parkolási engedély: Kígyózó sorok a Német utcában

Emlékezetes: Pikó Andrásék immár több tízezer forintot kérnek el a józsefvárosiaktól gyakorlatilag azért, hogy autóikkal megállhassanak a házuk előtti közterületen. A kerületiek sorra fejezik ki felháborodásukat a sarcon, ami annak fényében főként vérlázító, hogy a kerület gazdasági helyzete nem igényli ezt a plusz „adót”.

Mint kiderült: az önkormányzat megfelelő számlát sem tud adni, így egy céges autós arról számolt be, hogy saját zsebből kellett kifizetnie az engedély többtízezres díját. Egy másik lakos pedig nagybeteg létére hiába volt jogosult díjmentességre, mégis fizetnie kellett.

Parkolási sarc: Hiába volt jogosult a nagybeteg lakos kedvezményre, mégis fizetnie kellett