A három vádlott – egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő – hajléktalanként élt a főváros területén, idejük legnagyobb részét a Salgótarjáni úton lévő, használaton kívüli, elhagyatott épületekben töltötték – áll a vádiratban. Az eset napján 2020. április 3-án születésnapot ünnepeltek, már ittasan döntötték el, hogy további szeszesitalt, valamint cigarettát vásárolnak a legközelebbi dohányboltba. A Kőbányai úti villamosmegállóban felszálltak a 28-as villamosra, ahol egy fiatal fiú utazott kutyájával és a barátjával.

A 44 éves vádlott és társai gúnyos megjegyzéseket tettek a kiskutyára. Amikor a fiú a kutyája védelmére kelt, a férfi arcon köpte és kést rántott. A fiúval utazó barát segíteni próbált, ám őt leütötte a 39 éves vádlott. A kiskutya elszaladt és ezt a pillanatot használta ki a 44 éves vádlott, aki mellkason szúrta a fiút.

A társaság leugrott a villamosról, és futni kezdtek. A késelő a fegyvert átadta a 30 éves női társának, aki a kést először a ruházatába, majd az egyik Kőbányai úti hotel előtt a beton virágládába rejtette.

A megszúrt fiún a mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő 44 éves férfit emberölés bűntettével, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolás bűntettével vádolja. A főügyészség a 44 éves férfival szemben végrehajtandó fegyház-, férfi társával szemben pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozza, női társuk esetében pedig felfüggesztett börtönbüntetés a főügyészség indítványa. A két férfi letartóztatásban van, női társuk bűnügyi felügyelet alatt áll – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.