A Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézkedési terve módosult az egészségügyi válsághelyzet alakulása miatt – közölte az oktatási intézmény a közösségi oldalán. Ennek alapján a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar november 9-től online oktatásra áll át, de a szakdolgozati és doktori konzultációkat személyes jelenléttel tartják meg és a hivatali adminisztrációt is személyesen végzik, ügyeleti rendben.

A Jogi Kar ugyanettől az időponttól úgy módosítja eddigi oktatási rendjét, hogy nappali tagozaton az elsőéves tárgyakat és az idegen nyelvű tárgyakat jelenléti formában oktatják, a felsőbb éves tárgyakat azonban online módon, s tisztán online oktatásra tér át a levelező munkarendű képzés, a Deák Ferenc Továbbképző Intézet és a Jog- és Államtudományi Doktori Iskola is – közölték.

A Hittudományi Kar az előadások látogatói létszámát limitálta. Itt a járványügyi intézkedések betartásával (1,5 méteres távolság megtartása és kötelező szájmaszkviselés az épületben) személyes, illetve online közvetített előadásokat is biztosít.

A Pázmány ITK-n az épületben és a tantermekben is a távolságtartási szabályoknak megfelelő létszámkorlát érvényes. A hallgatók számára évfolyamonként kijelölt napokon vannak a személyes gyakorlatok és laboratóriumi feladatok, más napokon online formában folyik az oktatás. A mesterképzéses hallgatóknak a gyakorlatok és számítógépes laborok hibrid oktatási formában folynak. Minden előadás szinkron vagy aszinkron online oktatási formában zajlik.

A hallgatók az egyetem intézkedési tervét teljes terjedelemben a honlapon érik el.