Néhány száz forintért belépőjegyet, pár ezerért pedig bérletet válthattak a józsefvárosi lakosok az Erkel Színház egyes előadásaira. A kedvezményes lehetőségnek nagy volt a sikere: évről-évre sokan várták, hogy a teátrum bejelentse, mely előadásait lehet párszáz forintos belépővel megtekinteni. A lakosok 2017-ben élhettek először a lehetőséggel, miután a kerület akkori vezetése megállapodott a színházzal.

Pikó András a kampányában még arról beszélt: mindent tovább folytatnak, ami pozitívum volt. Mint azóta tudjuk, ez is csak üres ígéret volt. Egyebek mellett bezáratták a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, elapasztották a társasházi pályázatokat, leálltak a fejlesztések, adóemeléseket terveztek bevezetni és még hosszan sorolhatnánk. A színházi kedvezményről legutóbb tavaly írt a Józsefváros újság: a cikk szerint a városvezetés a kedvezmények bővítését tervezte, ám úgy tűnik ez sem sikerült. 

Miután május 29-étől ismét látogatható az Erkel Színház, megkérdeztük, hogy él-e még a korábbi – helyi lakosoknak biztosított – kedvezmény. A teátrum válasza szerint az önkormányzattal kötött korábbi megállapodás értelmében nyújtott kedvezmény jelenleg nem áll rendelkezésre, ám továbbra is igényelhető a gyerekeknek, nyugdíjasoknak, családoknak nyújtott általános kedvezmény. 

Az ügyben kerestük az önkormányzatot is, hogy csak – az NKE uszodához hasonlóan – egyezetetési mulasztás miatt nem él a kedvezmény, vagy teljesen kivezették ezt a lehetőséget. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.