Újabb, ezúttal 1,6 millió forintos bírságot szabott ki a Pikó András szócsövévé silányított Józsefváros Újságra a Budapesti 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB), amelyet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) is helybenhagyott. Így már 2,4 millió forinttal károsította meg a kerületiket a „független” önkormányzati újság.

A józsefvárosiak adóforintjaiból gazdálkodó önkormányzati újságot februárban azért marasztalta el az OEVB, mert választási kampányban feladta semleges pozícióját, és nyíltan Jámbor András mellett kampányolt azzal, hogy negatív színben tüntette fel Sára Botondot, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét.

A választási bizottság szerint a sajtótermék nem alkalmas a kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatásra. A Sára Botondról készített videós összeállítás amellett, hogy valótlanságokat tartalmazott, súlyos vádakat is megfogalmazott, ezzel megsértve a semlegesség mellett a jóhiszeműség és tisztesség elvét is.

Az NVB azért szabott ki újabb, ezúttal 1,6 millió forintos büntetést, mert Pikó András lapjának munkatársai nem távolították el az elfogult, a választási alapelveket és törvényi rendelkezéseket megsértő videót, csak április 3-án (február 18-án kellett volna) és nem az OEVB határozatában foglaltaknak megfelelően tették közzé a helyreigazítást. Ezzel a Józsefváros Újság szándékosan törvényt sértett és szembe helyezkedett az OEVB határozatában foglaltakkal.

Ezt az újabb 1,6 millió forintos büntetést, a korábbi 800 ezreshez hasonlóan ismét a józsefvárosiak adóforintjaiból fogja kifizetni a baloldali városvezetés.