A Tanuljunk meg kerékpározni migráns nőkkel című programot a Mátyás térre hirdették meg augusztus 28-án 13 órára. Az eseményt a vadhajtasok.hu portál élőben közvetítette. A felvételen jól látható, hogy a néhány fős szervezői csapaton kívül mindössze 2-3 migráns nőt csigázott fel annyira a program, hogy részt is vegyen rajta.

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület erre a biciklis programra, valamint migránsokkal közös sétákra és főzésre 150 ezer forintos támogatást nyert az önkormányzat Nem kérünk virágot – alternatív nőnapi pályázatán. Ezen a kiíráson 1,4 millió forintot osztott szét az önkormányzat 8 szervezet között.

A Menedék programjainak támogatása mellett jutott Ökofeminista fesztiválra szintén fékezett habzású érdeklődés mellett, a Rosa Parks Alapítvány nőnapjára, valamint más szervezetek által szervezett workshopokra és beszélgetésekre.

A Hírnyolc is beszámolt arról, hogy Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője korábban ironikusan „hiánypótló program”-ként aposztrofálta a biciklis rendezvényt, amit Pikó Andrásék egy Soros-szervezettel közösen szerveztek.

„Kosz, szemét és hajléktalanok mindenhol, romokban a közbiztonság, bezárták a kulturális intézményeket, kijátszották a káptalanfüredi gyermekstrandot vitorlás haveroknak, miközben minden idők legnagyobb költségvetéséből gazdálkodhatnak. De legalább biciklizhetnek a helyi lakosok migráns nőkkel! Esetleg lezárhatnánk nekik még egy sávot. Hát, bravó”

-hívta fel a figyelmet Kocsis Máté.