A Demokratikus Koalícióból a Momentumba ejtőernyőzött Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő szélsőséges kijelentéseivel írta be magát Józsefváros történelemkönyvébe. Emlékezetes, hogy ő volt az, aki lámpavasra kívánta a politikai ellenfeleit, a fideszeseket.

Akasztással fenyegetőzött egy momentumos józsefvárosi képviselő

Ennek már önmagában is elegendő kellene lenni, ahhoz, hogy a magát demokratikusnak valló politikai tömörülés, a baloldal kivesse soraiból, ám ez a mai napig nem történet meg.

Szarvas Koppány itt nem állt meg. A városvezetésbe ordenáré stílust meghonosító képviselő véres tüntetésekről vízionált, és kormányváltás esetére kirúgással fenyegette meg azokat, akik másként gondolkodnak, mint ő.

Vádat emeltek egy józsefvárosi momentumos képviselő ellen

A jelenleg is hatósági erőszak miatt büntetőper alatt álló Szarvas Koppány Bendegúz most azt találta ki Hermann György párttársával, hogy tüntetőleg nem vesznek részt a napokban elhunyt Wittner Mária előtti főhajtáson a képviselő-testület a szeptember 22-esi ülésének nyitányán.

“Aki nem tiszteli Magyarország forradalmát, az kiiratkozik a demokratikus Magyarország közéletéből”

– értékelte a momentumosok akcióját a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője. Vörös Tamás szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai, áldozatai és harcosai példamutatóan szolgálták a magyar nemzetet, ezeknek a hősöknek a tiszteletet egy szabad és demokratikus Magyarországon mindenkinek meg kell adni.

A távolmaradás okát a két momentumos azzal magyarázta, hogy a kommunista rezsim ellen élethosszig küzdő Wittner Mária egy időben a Magyar Gárda zászlóvivője volt. Magyarázatuk álságos voltát viszont az is mutatja, hogy a Magyar Gárda éppen abból a Jobbikból kinőtt szervezet volt, amelyikkel az utóbbi években a baloldal teljes mértékben összefonódott. Ezzel pedig sem Hermann Györgynek, sem Szarvas Koppánynak nem volt baja.