A köztisztaság javítása kiemelt programpontja volt Pikó András kampányának. Ezen belül nagy hangsúlyt kapott a polgármesteri programban a köztéri nyilvános illemhelyek üzemeltetése és új közvécék nyitása.

Ebből mindezidáig mindössze annyi teljesült, hogy tavasszal nyolc mobilvécét helyeztek ki kerületszerte, valamint csaknem egy éves csúszással megnyitották azt a két korszerű illemhelyet, amit már szinte kész állapotban örököltek meg az előző Sára Botond vezette önkormányzattól.

Az április végén kihelyezett mobil vécéket az önkormányzat szinte minden platformján népszerűsítette a polgármester, ám úgy tűnik a promóció ellenére a lakosság nem fogadta ezt kitörő örömmel. Többen azt találták aggályosnak, hogy nem megfelelően tisztítják azokat különösen a járványügyi helyzetre való tekintettel. A lakossági ellenérzések úgy tűnik eljutottak a Polgármesteri Hivatalba is, ám az elhibázott döntésről eddig nem kommunikált a városvezetés. A kellemetlen hírt a szomszédos kerület polgármester véletlenül szellőztethette meg.