Weiszman Erika, lánya és unokája esetéről, a normális körülmények közötti lakhatásért vívott elkeseredett harcáról a Hírnyolc is beszámolt korábban (ezekről itt, itt és itt olvashat), ahogy arról is, hogy a városvezetés a városüzemeltetés illetékesei hónapokig még csak érdemi válaszra sem méltatták, nemhogy segítségre. A Józsefváros Újságnak a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. (JGK) beismerte: az az épületszárny, amelyben Weiszman Erikáék lakása van, évek óta bontásra javasolt, és ez az, amiért nem végez(het)nek érdemi felújítást az ingatlanban, amelynek egyébként mélyen vizesek a falai és padlója, huzatos és a nyílászáróit nem lehet rendesen becsukni.

Az áldatlan állapotú ház ügyeiről az önkormányzat lapja is beszámolt, ám ők Pikó András egyik aktivistája szemszögéből, aki a nehézsorsú családot nevezik összeférhetetlennek, elkeseredett harcukat pedig – Weiszman Erikáék elmondása szerint – „őrültek házának” minősítette.

Felmerül a kérdés, hogy a magát szociálisan érzékenynek beállító városvezetés és annak értékrendjével azonosuló önkormányzati lap azért támadta a nehéz sorsú családot, mert kritikát mertek megfogalmazni a baloldali városvezetéssel szemben? A választ rábízzuk olvasóinkra.