Megfutamodott a kilátásba helyezett politikai bosszúhadjáratától Pikó András, a július 22-i képviselő-testületi ülésen ugyanis visszavonta az indítványát, hogy vegyék el Szarka Gábortól, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjának a 10 évvel ezelőtt, a polgári városvezetés által megítélt „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetését. Pikó András azért büntette volna meg politikai alapon Szarka Gábort, mert szerinte az új, XXI. századi helyszínre költöztetésével és az egyetem modellváltásával semmibe vették a diákokat, és szerinte ebben ő is részt vett.

Az ex-klubrádiós Pikó András – hebegve-habogva – felolvasott indoklásában azt mondta, hogy nem akar mártírt csinálni abból a Szarka Gáborból, aki egyébként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében játszott szerepéért vehette át Kocsis Mátétól, Józsefváros akkori polgármesterétől a Becsületkeresztet. Emellett kiemelkedő szerepet játszott a Ludovika Campus Józsefvárosban történő létrejöttében is.

Egészen elképesztő, hogy egy ilyen előterjesztés egyáltalán megfogalmazódhatott a modernkori, XXI. századi Józsefvárosban

– hangsúlyozta Szilágyi Demeter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki szerint mindegy miért vonta vissza Pikó ezt a napirendet nem, hanem az a fontos, hogy az ilyen sötét történelmi időket idéző tempó elképzelhetetlen. Talán erre jött rá a polgármester és futamodott meg az ilyesfajta politikai megtorlás véghezvitelétől?

Erről beszélt korábban a Hírnyolcnak adott interjújában Schuster Lóránt, a P. Mobil zenekarvezetője is, aki szerint „ha valaki nem válik méltatlanná a cím viselésére, akkor nem szabad elvenni” tőle a neki megítélt kitüntetést.

Kommunikációs bombákat, valójában blöfföket halmoz Pikó András

Pikó András számtalan ígérettel, tíz évre visszamenőleges vizsgálatok kilátásba helyezésével érkezett meg baloldali csapatával Józsefváros élére, azóta pedig folyamatosan visszafelé, az előző polgári városvezetésre mutogat, „korrupciót”, „Fidesz-polipot” emleget. Mindezt óriási kommunikációs dömpinggel eredménynek próbálja láttatni, de az igazság az, hogy egyetlen ügyben sem indulhatott meg eljárás – erre Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet a baloldali városvezetés működésével kapcsolatban.

A jelek szerint a Szarka Gábor ellen indított, majd megfutamodás miatt visszavont bosszúhadjárat is jól illeszkedik ebbe a sorba.