Nem kérnek a Teleki tér 7. lakosai a drogambulanciából

Bányai Rudolf | 2021. 04. 30. – 12:55

A Pikó András és Karácsony Gergely döntése nyomán a Teleki tér 7. szám alá települő drogambulancia képviselői április 28-án bemutatták elképzeléseit a ház lakosainak, akik ezt követően továbbra sem szeretnék, hogy az intézmény a lakóházukba költözzön. A Józsefvárosi Fidesz felszólította Pikó Andrást, hogy vonja vissza a döntését, és ne kössön szerződést az ellátóval.

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

A társasház lakói értetlenül állnak a döntés előtt, amit a megkérdezésük nélkül, septiben hozott a polgármester: lakóépületükben drogambulancia nyílna. Úgy vélik, ez egy olyan horderejű döntés, amiben a polgármesternek illett volna előzetesen kikérnie az itt és a környéken élők véleményét. A drogambulanciát működtető szervezet képviselői a 28-án azzal a szándékkal mentek el a Teleki tér 7. szám alatti házba, hogy bemutassák programjukat és megnyugtassák az ott élőket. Az eseményen a lakosok meghívására Sántha Péterné, a környék önkormányzati képviselője is jelen volt.

A Teleki tér 7. lakástulajdonosai egyetértettek Sántha Péternével abban, hogy bármennyire körültekintőn is végzi tevékenységét a szervezet, a környék már most olyannyira terhelt különféle ellátóval, hogy egy újabbat már nem bírna el – olvasható a Józsefvárosi Fidesz a közösségi oldalán. A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete szerint a lakók egyértelművé tették, hogy a korábbi évek határozott fellépésével értenek egyet, nem szeretnék, ha a baloldali városvezetés visszahozná a drogellátást is a környékre.

„Pikóék leckét adnak a részvételiségből, a döntést követően érzékenyítenék a lakosokat, akik viszont aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megakadályozzák a drogambulancia megnyitását ebben a formában. A döntést csak Pikó András tudja felfüggeszteni és visszavonni, ez az ő joga és az ő felelőssége” ­– fogalmazott a Józsefvárosi Fidesz, amely felszólította a polgármestert, hogy a józsefvárosiak és ez ügyben különösen a Teleki téren és környékén élő lakosokat képviselje, vonja vissza a döntését, ne kössön szerződést az ellátóval.

Mint azt korábban megírtuk Pikó András április 22-én döntött arról, hogy az épületbe beköltözhet a 80 fő befogadására alkalmas drogambulanciaMegkérdeztük a környéken élőket, akik egyhangúlag ellenezték a tervet, és ennek nyomatékosítására aláírásgyűjtésbe is fogtak.

Pikó András a legutóbbi online lakossági fórumon azt mondta az üggyel kapcsolatban: „Nem lesz rehab központ a Teleki tér 7. alatt. Lesz ellenben egy kávézó, valamint mellette egy nappali ellátó szenvedélybetegek számára” A lakossági egyeztetést pedig utólag meg fogják tartani.