Június 26-án hajnalban a Blaha Lujza téren ittasan odament egy társaságához egy 31 éves férfi és cigarettát kért egyiküktől, de nem kapott, pedig azt is közölte, hogy több évet ült börtönben – derül ki a vádiratból, amelynek kivonatát közzétette a Fővárosi Főügyészség. Mivel a megszólított továbbra sem adott cigarettát, a férfi nekitámadt és felé ütött. A várakozó azonban elhajolt, majd földre vitte a támadót.

Az elkövető ekkor távozott, de nem ment messzire, a Rákóczi tér felé haladva talált egy 2 méteres vascsövet és azzal tért vissza a várakozókhoz, miközben azt kiabálta, hogy megöli őket. A társaság egyik tagja rendőri segítségért ment, a másik kettő pedig felszólította a támadót, hogy tegye le a vasrudat, ám az olyan erővel fejbe ütötte az áldozatát, hogy azonnal összeesett, és néhány nappal később a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A gyilkost a helyszínen elfogták a rendőrök. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.