Az ügy elsőrendű vádlottja Szarvas Koppány Bendegúz, a Százados negyed momentumos képviselője koronavírus-fertőzés gyanújára hivatkozva maradt távol a tárgyalóteremtől. Fekete-Győr András megjelent, de nem ismerte el a bűncselekményt, amellyel az ügyészség vádolja – írta az index.hu. 

Az ügyészség még szeptemberben nyújtott be vádiratot a két férfi ellen, akik 2018 decemberében a Parlament előtti erőszakos tüntetésen vettek részt. A vádirat szerint Fekete-Győr András célzottan hajított egy meggyújtott füstgránátot a rendőrök irányába, Szarvas Koppány Bendegúz egy 400 milliliteres, kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy rendőrt. A rendőrség felvételt is készített az esetről.

Több botrány is fűződik a momentumos képviselő nevéhez

Szarvas Koppány Bendegúznak több botrányos esete volt az elmúlt időszakban: emlékezetes kijelentése volt tavasszal a fideszesekre utalva, hogy megdolgoznak a fiúk a lámpavasért, később pedig arról írt, hogy a csendes tüntetések alternatívája, hogy vér folyjon. 

Szarvas Koppány Bendegúz képviselőnek az alábbi kérdéseket tettük fel írásban, amit választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Koronavírus fertőzés gyanúja miatt maradt távol a mai bírósági tárgyalástól. Tesztelésen átesett-e már? Bebizonyosodott-e, hogy elkapta a fertőzést?

Fekete-Győr András nem ismerte el a bűncselekményt, amelyről felvétel is a bíróság rendelkezésére áll. Ön beismeri, hogy bűncselekményt követett el?

Amennyiben elítélik, lemond a képviselői pozíciójáról, vagy elfogadhatónak tartja, hogy egy elítélt képviselje a Százados negyedet?

FRISSÍTÉS:

A százados negyed képviselője kérdéseinkre válaszolva azt írta, kontaktszemély volt, ezért önkéntes karanténba vonult. Azóta tsztelte magát, aminek az eredménye negatív lett. A bűncselekmény beismeréséről később fog nyilatkozni, a januári újabb tárgyalás alkalmával. Mint írta vállalni fogja a felelősséget a tetteiért, valamint arra is utalt, hogy nem kíván lemondani. 

…. az elmúlt harminc év magyar politikája bemutatta, nem egy bírósági ítélet határozza meg azt, hogy ki méltó vagy ki alkalmas az emberek képviseletére: volt már börtönviselt köztársasági elnökünk, a fideszes “családapa” Borkai Zsolt viszont bírósági elmarasztalás nélkül vált alkalmatlanná.

 – fogalmazott Szarvas Koppány Bendegúz.