Nem ismerte be bűnösségét a vád szerint rendőröket dobáló Szarvas Koppány Bendegúz

Bányai Rudolf | 2021. 01. 18. – 12:42

Előkészítő ülést tartottak január 18-án Szarvas Koppány Bendegúz momentumos önkormányzati képviselő ügyében, akit hivatalos személy elleni erőszakkal vádoltak meg korábban. A Százados negyed baloldali képviselője nem tett vallomást, ezért az ügye bírósági tárgyalással folytatódik februárban a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

Az ügy elsőrendű vádlottja Szarvas Koppány Bendegúz – miután a decemberi tárgyalást koronavírus gyanújára hivatkozva kihagyta – ezúttal megjelent a bíróságon. A bírónő felhívta az önkormányzati képviselő figyelmét, hogy ha beismeri bűnösségét, akkor tárgyalás nélkül lezárul az ügy, amelynek büntetési tételeként a vádlott 2 év szabadságvesztést kapott volna 5 évre felfüggesztve. Szarvas Koppány Bendegúz nem ismerte be bűnösségét, és nem is kívánt vallomást tenni, így az ügy bírósági tárgyalással folytatódik februárban. 

© Fotó
Hírnyolc

A momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt azért vádolták meg hivatalos személy elleni erőszakkal, mert egy 2018-as Parlament előtt tartott erőszakos tüntetésen vett részt Fekete-Győr Andrással, a Momentum mozgalom pártelnökével. A vádirat szerint Fekete-Győr András célzottan hajított egy meggyújtott füstgránátot a rendőrök irányába, Szarvas Koppány Bendegúz egy 400 milliliteres, kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy rendőrt. A rendőrség felvételt is közzétett az esetről.

Szarvas Koppány Bendegúz botrányt botrányra halmoz 

A józsefvárosi momentumos képviselőnek nem volt az egyetlen botrányos esete. Emlékezetes volt a fideszesekre utaló kijelentése, miszerint megdolgoznak a fiúk a lámpavasért. Valamint ő írt arról is, hogy a csendes tüntetések alternatívája, hogy vér folyjon.