Az egyébként is hosszadalmas per azért is húzódott el jelentősen, mert a másodrendű vádlott, Fekete-Győr András a per alatt országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, így meg kellett várni, míg a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A Momentum korábbi elnöke nem jelent meg a február elsejei tárgyaláson, mert éppen külföldön tartózkodik, őt távollétében jogásza képviselte. Szarvas Koppány Bendegúz ugyan részt vett a bírósági ülésen, de közölte, hogy a jövőben nem kíván a tárgyalási napokon megjelenni, maga helyett a jogi képviselőjét küldi.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A tárgyalás az orvosszakértő meghallgatásával kezdődött, aki elmondta, hogy véleménye szerint az olyan gázspray, amivel Szarvas Koppány Bendegúz a rendőrök irányába fújt, sérülés okozására is alkalmas.

A pirotechnikai szakértő pedig arról beszélt, hogy ezek a füstképző eszközök felnőtt polgárok számára elérhető termékek, de – a vádlottak korábbi vallomásával ellentétben, a szerk. – ezeket az eszközöket játékboltban nem lehet megvenni.

A hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt baloldali képviselő nem bánta meg tettét

A per májusban folytatódik.

Szarvas Koppány Bendegúz botrányt botrányra halmoz

A Demokratikus Koalícióból a Momentumba ejtőernyőzött önkormányzati képviselő mondataival rendszeresen megbotránkoztatja a józsefvárosiakat.