Összekaptak a baloldali összefogás pártjainak képviselői a rezsitámogatáson. Emlékezetes: a kormány 44 milliárd forint rezsitámogatást oszt ki városok, budapesti kerületek között. Pikó András polgármester állandó mantrája – miszerint a kormány kivérezteti Józsefvárost – is füstbe vész immár, hiszen a kerületet 470 millió forinttal segíti a kormány a megnövekedett rezsi kifizetéséhez.

Rezsitámogatás: 469 millió forintot kap Józsefváros a kormánytól

A Demokratikus Koalíció egyes városvezetői azonban nem ültek tárgyalóasztalhoz, így az általuk vezetett települések százmillióktól estek el. Gelencsér Ferenc momentumos pártelnök közösségi oldalán bírálta azokat a városvezetőket, akik a pártérdekek miatt kihagyták ezt a lehetőséget.

Egy kerületi polgármester elsődleges feladata a kerület lakosságának képviselte. Úgy tűnik, ma Budapest polgármesterei közül ezt sajnos nem mindenki gondolja így

– írta az olimpiagyilkos párt elnöke. A Demokratikus Koalíció szimpatizánsai erre egyből nekiestek Gelencsér Ferencnek. A vitába beszállt Hermann György, a Corvin negyed és Szarvas Koppány Bendegúz, a Százados negyed a botrányt-botrányra halmozó önkormányzati képviselője is. Szerintük a pártérdekek előrébb valók a DK-soknak, mint az emberek képviselete.

Nem vett részt a Wittner Mária előtti főhajtáson két momentumos képviselő