Négy magyar érem a kémiai diákolimpián

Nedbál Miklós | 2020. 07. 31. – 11:25

A középiskolások nemzetközi versenyén 59 ország 231 diákja vett részt július 23–30. között. Az érmet szerző magyarok közül két tanuló a józsefvárosi Fazekas gimnáziumba jár.

© Fotó
Retha Ferguson/Pexels

Magyarországot a versenyen négy középiskolás képviselte, mindannyian kiemelkedően szerepeltek, egy ezüstérem és három bronzérem született: Benkő Dávid, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója lett ezüstérmes, Ficsór István Dávid, a kecskeméti Református Gimnázium, Fajszi Bulcsú, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Garamvölgyi István, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója pedig bronzérmes – közölte az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A koronavírus-járvány miatt idén online rendezték meg a versenyt, így elméletre szorítkozó dolgozat alapján hirdették ki a nyerteseket. A dolgozatot a diákok személyes tanári felügyelet mellett írták meg.

A verseny feltételeinek kidolgozását és a verseny előkészítését a nemzetközi intézőbizottság újraválasztott elnöke, Magyarfalvi Gábor, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa irányította. A magyar csapatot az ELTE TTK Kémiai Intézete az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével állította össze, és készítette fel a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva.

Forrás: MTI