Hiába volt nagy a lakossági felháborodás, a baloldali városvezetés ragaszkodott a mobilvécéihez. Nem is csoda, hiszen korábban azt ígérte Pikó András, hogy köztéri wc-ket fognak építeni a kerületben. Ebből eddig egyet sem sikerült megépíteni, mindössze azt a két illemhelyet nyitották meg, amely a 2019-es önkormányzati választások idejére csaknem elkészült. Azokat is másfél év csúszással.

Az építés helyett – bár az önkormányzatnak rengeteg pénze van – bűzölgő mobilvécéket helyeztek ki a forgalmasabb közterekre, és azt ígérték, hogy naponta fogja ezeket takarítani és fertőtleníteni az önkormányzat egyik cége.

Ez utóbbi gyakorlat már biztosan nem helytálló, hiszen az egyik olvasónk több egymást követő napon is képet küldött a Hírnyolcnak az Orczy térre kihelyezett mobil vécéről. Ezen jól látható, hogy a mellékhelyiség ajtajában egyre csak nő a szemétkupac.

Fotó: Olvasói fotó

Ha pedig a környezete ilyen elhanyagolt, bele se merünk gondolni milyen lehet belül? Az pedig, hogy erre napok óta nem jártak a takarítók, biztosra vehető.