A Horváth Mihály téren valamilyen csoda folytán az idén időben felállították a jégpályát, és talán nem is kisebb, mint pár évvel ezelőtt volt. Hétvégente programok is várják a józsefvárosiakat, és még lángost is kapni 1200-ért, valamint alkoholmentes puncsot.

Az elrejtett adventi koszorú

Egy dolog nem sikerült. Egy dolog nem fért ide. Az adventi koszorú. Azt száműzték Pikóék a tér forgalmasabb részéről, és a templom előtt kapott helyet. (Persze parkolóhelyekre kihelyezve, biztos, ami biztos.)

Fotó: Hírnyolc

A „betlehemes” is ide került, a nagy tér közelében vajon miért zavarta advent és karácsony elsődleges jelképe az önkormányzat jelenlegi vezetését? A választ olvasóinkra bízzuk…

Karácsonyi fények nélkül

Ahogyan azt is, hogy a rekordköltségvetésből működő, valamint 11 milliárd forint tartalékkal rendelkező önkormányzatnak (ennyit az évek óta hajtogatott kivéreztetésről…, részletek a 7. oldalon) azt miért nem sikerült megoldania, hogy a szokásos karácsonyi fények is kigyúljanak a kerületben.

Pikó polgármester persze ezt is megmagyarázta, nem ők, hanem a vállalkozó tehet róla.

Fotó: Hírnyolc

Persze, valahogy a kerület vezetése semmiben nem hibás.

Nem hibás abban sem, hogy milyen állapotban vannak a közterületeink, hogy mennyire szemetesek, mennyire mocskosak az utcák, hogy a kisboltok előtt nem tudnak rendet tartani, hogy az elmúlt években a társasházakra alig jutott felújítási keret, hogy a választási kampányban szajkózott „1500 üresen álló önkormányzati lakásból” eddig kb. 100-ra írtak ki pályázatot, jó részüket milliókból kellene felújítaniuk a rászoruló bérlőknek. Az utcafelújítások száma is minimálisra csökkent a korábbiakhoz képest… és még hosszan sorolhatnánk…

S ami mindezek ellenére mégis egy kis ünnepi hangulatot varázsolhatott volna, nos, az sincs…. Nem gyulladtak fel a karácsonyi ünnepi fények, az adventi koszorú és betlehemes pedig elrejtve.

Fotó: Hírnyolc

De lépjünk, próbáljunk mindezen túllépni: Áldott karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak!