belső jelentés a Józsefvárosi Önkormányzat egyik cégét vizsgálta át, de teljes tartalmát valami miatt a kerület vezetősége nem hajlandó a nyilvánosságra hozni. Hiába kértük mi is, nekünk sem adták, így Önök sem ismerhetik meg, milyen simlis dolgok történhettek az önkormányzati cégnél…

Pontosabban a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt-ről (JKN) van szó, azon belül is a beszerzési eljárásainak, az önkormányzat balatonalmádi strandfürdője bérbeadásának, valamint az önkormányzati tulajdonú ingatlanok JKN Zrt. általi hasznosításának vizsgálatáról szóló, Budapesten, 2021. október 13. napján kelt ellenőrzési jelentésről. Persze a személyes adatok kitakarásával kértük ezt.

A jelentésről már vitáztak a képviselők, az ügy a képviselő-testület előtt is volt, illetve mégsem teljesen. Ugyanis ott sem a teljes jelentést osztotta meg az önkormányzat a lakosok által is elért felületen, csupán egy „kivonatot”. Abba meg azt írnak, amit akarnak. Többek közt ezért kértük ki az önkormányzattól az eredeti jelentést, de hiába.

Pedig volt elég balhé az önkormányzat cége körül, elég csak a vitorlásmutyit említeni, feltehetően ezen ügy miatt távozott idő előtt Józsefváros önkormányzati cégének az éléről Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasa, Gőz Gabriella is.

Belebukott a vitorlásmutyiba az önkormányzati cég vezetője

Szóval az átláthatóságot kézzel-lábbal hirdető Pikó vezette önkormányzat annyira átlátható, mint a polgármester, amikor bepárásodott szemüvege mögül a kerület pénzügyi kivéreztetéséről beszél.