A bevezetőben említett kérdések költőiek, pontosan sejthetjük a reájuk adandó válaszokat… De vajon Jámbor András is tudja? Feltehetően nem. A 2022. év utolsó napján hosszadalmas Facebook posztban számolt be arról, mit tett mióta megkapta a felhatalmazást Józsefváros (és Ferencváros) parlamenti képviseletére. Mint Jámbor írja:

8 hónap alatt csodát nem tudott tenni, s hiányérzete maradt. Na, az nekünk is.

De hogy szerinte mit tett konkrétan Józsefvárosért, mi mindent is ért el? Nézzük!

Pénzt nem hozott a kerületnek, de legalább ügyesen facebookozik
Már eleve jelzés értékű, hogy a hosszú bejegyzésében a „Józsefváros” kifejezést csupán egyszer használja. Állítólag fizetése harmadát 20 (!) szervezetnek adja (hogy ebből hány kerületi, azt homály fedi), de egyszer támogatta a tanárokat is. Tartott köztéri fogadóórát (értsd: kampányolt), állítólag elérte, hogy „a feltöltő kártyás áramfogyasztók ne napi, hanem éves elszámolás alapján kapják a rezsicsökkentett áramot”, ez talán érint pár józsefvárosit, de több ilyen elért célt nem találtunk felsorolásában.

Fotó: Hírnyolc

Annak viszont örülünk, hogy Jámbor András sok energiát fordított arra, hogy egy év alatt megduplázta közösségi oldalának követőit és Tik-Tok csatornáját is 2200-an lájkolják. Erre ő is büszke.

Hogy mennyi pénzt szerzett kerületi fejlesztésekre, beruházásokra, utakra, hány EU-s pályázatot hozott el nekünk, illetve, hogy egykori főnökénél, Karácsony Gergelynél lobbizva mennyi pénz áramlott a kerületbe, arról nem tudott beszámolni Jámbor András.

Sőt, Karácsony Gergely elkaszálta az Orczy tér felújítását és az Orczy úti zebrát sem hajlandó kifizetni, holott ezeknek mind fővárosi forrásból kellene megvalósulniuk.

Fél év alatt 15 millióval drágult, így már 95 millióba kerül az Orczy úti zebra

Ráadásul a Somogyi Béla utca rendbetételét is Budapest finanszírozta volna, amíg ki nem húzta Karácsony Gergely a beruházást, amelyet végül kerületi pénzből kellett megoldani.

A Somogyi Béla utca felújítása és ami mögötte van

Tüncik, balhék, hebegés-habogás
Jámbor a valós „munka” helyett inkább tüntetgetett: előszeretettel szelfizett az elvileg politikamentes tanárdemonstrációkon, harcolt (értsd: provokált, majd áldozatpózba dobta magát) az oligarchák ellen kaszinók előtt miközben milliókat keres („Fizzessenek a gazdagok” – skandálta, ezzel a címmel egyébként Rákosi Mátyás írt könyvet…). A Parlamentben remegő kézzel olvasta fel felszólalásait, s hebegett-habogott, amikor a hazai baloldal amerikai milliárdos nagyságrendű támogatásairól kérdezték.

Rizsa van, teljesítmény nincs
Szóval a józsefvárosiak életkörülményeit, mindennapjait segítő, javító eredmények Jámbor listáján igencsak szerények, a Facebook posztok száma viszont annál hosszabb. Rizsa van, teljesítmény nincs.

Csak a szokásos baloldali mantra, legyinthetnénk, ugyanakkor mi, akik itt élünk, saját bőrünkön tapasztaljuk, mennyire gyenge, kiábrándító, sőt, felháborító volt a baloldali Jámbor András 2022-es teljesítménye, szomorúan kezdünk ennek az évnek.

S szomorúan vesszük tudomásul, hogy 8 hónap alatt mennyi mindent nem sikerült Jámbor Andrásnak tennie értünk.