Semmilyen esetben sem szabad személyesen közbeavatkoznia a lakóknak, veszélybe sodorhatjuk magunkat! Amennyiben olyan személlyel találkozunk, aki vélhetően kábítószert fogyasztott, vagy ennek hatására randalírozik, zaklatja a lakókat, tör, zúz, akkor ezen esetben ne nekik szóljunk, mert a kábítószert fogyasztó személyek veszélyes magatartást tanúsíthatnak, kiszámíthatatlan cselekedetük. Rögtön értesítsük a hatóságokat!

A kábítószer fogyasztása bűncselekmény

A kábítószer fogyasztása (igazából a csekély mennyiség tartása is) megvalósítja a büntető törvénykönyv 178. § 6. bekezdésben foglalt bűncselekményt, ami vétség miatt 2 évig büntetendő és hivatalból üldözendő.

Mindenképpen akkor tudunk érdemlegesen lépni, cselekedni, ha éppen megvalósul a cselekmény a lépcsőházban. Amint ezt észleljük, két dolgot tehetünk.

Hívjuk a mentőket vagy a rendőröket!

Amennyiben a kábítószer fogyasztója magán kívül fetreng, vagy eszméletlen, akkor mindenképpen hívjuk a mentőket, akik értesítik majd a helyszínről a rendőrséget.

Amennyiben a fogyasztó nem szorul orvosi segítségre, de hangoskodik, randalírozik, rongál, minden esetben a rendőrséget értesítsük!

A fotó illusztráció!