Mindent vittek, amit értek a besurranó tolvajok

Szerkesztő | 2020. 11. 18. – 07:18

Mobiltelefonok, készpénz, bankkártyák, iratok, éves bérlet, parfüm, edzőcipő – többek között ezeket az értékeket zsákmányolta az a három fiatal, akik november 3-án éjjel besurrantak egy Corvin sétányon lévő lakásba. Mielőtt elfogták volna őket a rendőrök még több ízben megkíséreltek a lopott bankkártyákkal fizetni, illetve pénzt felvenni.

© Fotó
Pexels.com

A bűncselekmény elkövetését előre kitervelhette a 24 éves B. Amanda, a 23 éves K. Béla és a 19 éves H. József. A három fiatal november 3-án éjjel a Corvin sétány egyik társasházában egy csukott, de kulcsra nem zárt lakás ajtaján nyitottak be, és míg a fiúk értékek után kutattak, a lány figyeléssel biztosította a „munkálatokat”.

A zsákmány bőséges volt: a jelentős mennyiségű készpénz mellett mobiltelefonokat, parfümöket, edzőcipőt, táskát és benne személyes iratokat, bankkártyákat loptak a fiatalok. A bankkártyákkal később több ízben megkíséreltek fizetni, egy taxitársaságnál valamint egy dohányboltnál sikerült is nekik, de nagyobb összeget nem tudtak felvenni vele a kísérlet ellenére.

A három besurranó tolvajt elfogták a rendőrök, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

Forrás: BRFK