Minden előzetes tájékoztatás nélkül, fű alatt került 14 vitorlás Józsefváros káptalanfüredi strandjának területére. Az eset úgy derült ki, hogy önkormányzati képviselők egy csoportja a hétvégén meg akarta tekinteni, mennyire felkészült a strand a józsefvárosi gyermekek fogadására. A helyszínen az áldatlan állapotok mellett vitorlásdepó fogadta őket, amihez egy kikötő építésének előkészületeit tapasztalták. „Így pedig szinte lehetetlen akár csak egy-egy napos kirándulásokat is szervezni a kerületi gyerekeknek a nyáron” – írja Sára Botond, hozzátéve: a polgármester megint kommunikációs trükkökkel igyekszik kimászni a csávából, a tényekről mélyen hallgat.

Sára Botond szerint joggal merül fel az emberekben, hogy az ügy összefügghet a tábor felújításának halogatásával. „Hónapok óta nem tudni, miért nem kéri a baloldali városvezetés újra a korábban elbénázott kormányzati támogatást a felújításhoz, amikor megtehetnék” – fogalmazott. Ezért késleltetik a felújítás befejezését? Vagy esetleg be sem akarják fejezni? Szépen csendben átjátszanák egy haveri cégnek? Miért kapták meg a strandot inkább a vitorlások, mint a józsefvárosi gyerekek? Hogyan mehetnek így a kerületiek strandolni? Milyen megállapodás alapján kerültek a vitorlások a strandra? Miért titkolják a szerződést? – teszi fel a kérdéseket Sára Botond.

A korábbi polgármester úgy véli: bármi is legyen a vitorlások ügye mögött, az a józsefvárosi gyerekek nyarán már nem segít, ezért dolgozunk azon, hogy idén is nyaralhassanak a Balatonnál.

Az ügyben megszólalt Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője is, aki szerint különösen visszás, hogy a baloldal folyamatosan kritizálja a szocializmusban lepusztított Balaton-part felújítási munkálatait, és közben meg elveszik a józsefvárosi gyerekektől annak lehetőségét, hogy a magyar tengenél nyári tábort lehessen szervezni nekik.

Pikó András a témáról csak szűkszavúan számot be a közösségi oldalán. Mint írta: szabályosan, szerződéssel, 3 hónapra adják bérbe a partszakasz harmadát, hogy a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület ott tárolhassa vitorlásait, és ez szerinte nem mutyi. Az ebből származó bevételeket a strand fejlesztésére fordítanák.