A 2022-es országgyűlési választáson várhatóan három listából választhatnak az emberek, a Fidesz és a Gyurcsány vezette baloldali összefogás mellett harmadikként a Mi Hazánk Mozgalom kerül a listás szavazólapokra – mondta Dúró Dóra elnökhelyettes, a párt szombati sajtótájékoztatóján. Dúró Dóra ismertette, hogy a Mi Hazánk az egyetlen ellenzéki párt, amely mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületben saját jelöltet fog indítani, aki ezzel egyben arra is utalt, hogy ők nem fognak beállni a Gyurcsány vezette baloldali tömörülésbe. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Józsefváros és Ferencváros nagyobbik részét magába foglaló hatos számú választókerületben 2014 és 2018 után 2022-ben is megméreti magát Dúró Dóra.

Mint arról korábban beszámoltunk a Fidesz egyéni képviselőjelöltje Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere lesz – derült ki tavaly októberben. 

A baloldalról eddig három jelölt jelentkezett országgyűlési képviselőjelöltnek a 6. számú választókerületben: a balliberális Mérce.hu portál volt főszerkesztője, Jámbor András is parlamenti politikus lenne, illetve a C8 nevű szervezet színeiben Csordás Anett tör politikai babérokra, a Demokratikus Koalíció Manhalter Dánielt jelöli.