Pikó András június 19-én győzelmi mámorban jelentette be a közösségi oldalán „ a bíróság megsemmisítette a bennünket sújtó 50 milliós büntetést és visszakapjuk a pénzt ”. A baloldali polgármester ezzel próbálta bizonyítani, hogy a menzamutyija valójában nem is mutyi. Ám úgy tűnik korai volt az öröme: a Közbeszerzési Döntőbizottság július 9-es döntése kimondja, hogy a korábban kirótt 50 millió forintos büntetést, valamint a perköltséget ki kell fizetnie a Józsefvárosi Önkormányzatnak, hiszen mind a 6 jogsértés olyan súlyos volt, hogy nem indokolt a bírság csökkentése. Azaz jogsértő volt a polgármester egyszemélyes közétkeztetőváltása. Az új eljárás keretében arról is döntöttek, hogy a határozat ellen fellebbezésnek nincs helye.

Mint emlékezetes a polgármester a veszélyhelyzet alatti jogkörével visszaélve egyszemélyes döntést követően felmondta a korábbi közétkeztetővel a szerződést, és az átláthatóság, valamint a közbeszerzési alapelvek teljes zárójelbe tétele mellett megbízott egy számára szimpatikus vállalkozást, amely később egy Nébih ellenőrzésen is megbukott.

Egyes források szerint az ehhez hasonló mutyik és kétes ügyek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy rövid idő alatt több mint 140 dolgozó távozott a Pikó-féle önkormányzattól, köztük a jegyző és az aljegyő is.