„Nem gondolja, hogy távoznia kellene a közéletből?” – kérdezték a megjelentek Szarvas Koppányt a bírósági ítéletet követő fórumon. A politikusnak azonban esze ágában sincs lemondani mandátumáról, elvégre politikai közössége azt is elnézte neki, hogy lámpavasra kívánta mindazokat, akik nem értenek vele egyet.

Pikó foggal-körömmel védi az elítélt momentumos képviselőt

S a lakosokról alkotott véleményét felesége sem rejtette véka alá, amikor a kérdések záporában középső ujját mutatta feléjük.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A helyszínen volt Weisz Gábor Miklós, aki lakosok érdekében tett fel kérdéseket. Mint lapunknak elmondta: felháborító, hogy amikor a negyed lakói jogos panaszokkal élnek, arra ez a válasz. „Anarchikus reakció, mint korábban a lámpavasazás, s amit a baloldal Józsefvárosban is meg akar honosítani azokkal szemben, akiknek ellenvéleménye van” – fogalmazott Weisz Gábor Miklós, hozzátéve, hogy Józsefváros nem kér ebből.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Vörös Tamás, a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője úgy tudja, az aktivista-feleség az egyik önkormányzati cég, a Rév8 Zrt. igazgatósági tagja. A politikus úgy véli:

egy józsefvárosi cég tisztségviselőjének tisztelettel kell lennie a józsefvárosiak irányába pártszimpátiától függetlenül. Ha viszont inkább aktivista, mint felelős vezető, akkor nem kellene őt közpénzből finanszírozniuk Pikó Andráséknak.

„Fizessék a külföldi megrendelőik dollárjaiból, ne a kerületiek pénzéből!” – fogalmazott Vörös Tamás a közösségi oldalán.

A botrányos kijelentései mellett a tevékenysége is csapnivaló

A fórumon megjelentek azonban nemcsak azt tartották elfogadhatatlannak, hogy erőszakos cselekmény miatt elsőfokon börtönbüntetésre ítélték a Százados negyed képviselőjét, még ha a végrehajtás felfüggesztésre is került, hanem a környékért végzett tevékenységével sem voltak elégedettek.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A koszt, az egyre nagyobb számban megjelenő hajléktalanokat és a korábbi városvezetéshez köthető fejlesztések elhanyagolását is felrótták Szarvas Koppány Bendegúznak, amellett, hogy a negyed egykori lendületes fejlődése rohamosan visszaesett.

Szarvas azzal védekezett, hogy fejlesztették a játszóteret: kihelyeztek egy pelenkázót is. Ami a lakosok szerint nemcsak azért balesetveszélyes, mert a kisgyermekek fejmagasságában van a fém fekvőfelülete, hanem a nyári melegben olyannyira felforrósodik, hogy égési sérüléseket is okozhat.