Józsefvárosban 2017 nyarán döntött úgy az akkor még Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület, hogy kerületi köztereken, a lakosság szabad internet-hozzáférésének biztosítása érdekében ingyenes wi-fi pontokat építenek ki. A lakosokkal közösen választották ki, hogy mely tereken, pontokon legyenek ezek a lehetőségek.

Mindez eddig működött, majd a napokban a Józsefvárosi Önkormányzat honlapja egy rövid hírben számolt be arról, hogy „a költségvetési megszorítások miatt sajnos az Önkormányzat kénytelen volt megszüntetni a közterületi wi-fi-szolgáltatást.”

A szolgáltatás évente 9,2 millió forint volt információink szerint, míg a kerület 2021-es költségvetése 28 milliárd forint. (4 milliárd forinttal több, mint az elmúlt években.)

Habár a szolgáltatás már február 26-án megszűnt, erről csak március 11-én közölt hírt az önkormányzat honlapján. A hírt ugyanakkor nem osztották meg se a Józsefvárosi Önkormányzat, se a Józsefváros újság, se Pikó András polgármester Facebook-oldalán.

Pikó András polgármester a választási programjában éppen ennek az ellenkezőjét ígérte:

Fejlesztjük az ingyenes kültéri wi-fi-hálózatot a kerületben, elsősorban a forgalmasabb csomópontokra koncentrálva.”

Szűkülő szolgáltatások, üres ígéretek

Pikó András az elmúlt alig másfél éves ténykedése alatt bezáratta Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot, a Józsefvárosi Cigányzenekar számát pedig drasztikusan csökkentette.

Növelte volna a helyi adókat, április 1-től pedig változik az eddig ingyenes lakossági parkolási rendszer.

Pikó András kampányában az ígérte, kétszer annyi pénzt fognak fordítani a köztisztaságra, több kukát helyeznek ki a kerületben, ezek sem valósultak meg. Sőt, Józsefvárosban az FKF kukáinak felét leszerelték.

Szinte teljesen megszűnt a társasházi felújítási pályázati rendszer, de az ígért évi 5000 négyzetméter új zöldfelület is csak ígéret maradt.