Kellemes környezetben, a Magyar Nemzeti Múzeum mögött lévő, felújított Kertészházban nyitott meg Józsefváros legújabb cukrászdája, a Geraldine. Amikor elkezdődött a múzeumkert felújítása, korán világossá vált, hogy a kertészlakban – amelynek épülete korábban torzó volt, ám a kortárs építészet eszközeivel élve kiegészítették – cukrászdát szeretnének nyitni – mondta a megnyitón a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Varga Benedek felidézte a névadás ötletét is, mint mondta: Apponyi Geraldine, aki albán királyné lett, korábban a múzeum önkéntes munkatársa volt. A cukrászda kifinomult gasztronómia eszköztárával szeretnénk kiegészíteni azokat az élményeket, amelyek a múzeumban érik az embert – hangsúlyozta Varga Benedek, hozzátéve: büszkék és boldogok, hogy az Auguszt család – amelynek cukrászművészete Magyar Örökség-díjas lett 2011-ben – új cukrászdája a Múzeumkertben nyitott meg.    

A Geraldine megnyitója alkalmából az Auguszt család Geraldine-tortát készített, amely egy birsalmás-csokoládés sütemény tojáshabos motívummal a tetején, utalva arra, hogy a névadót, Apponyi Geraldine-t Fehér rózsának is becézték – árulta el a Hírnyolcnak Auguszt Olga.

Hozzátette: emellett a kor követelményeinek megfelelően cukormentes, laktózmentes és gluténmentes termékekkel is készülnek. A cukrászda nyitvatartása alkalmazkodni fog a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, azaz általában 10 és 18 óra között várják a vendégeket, hétfőn pedig zárva lesz.

Az eseményen továbbá felszólalt Arian Spasse, Albánia magyarországi nagykövete, valamint Auguszt-Arató Flóra és Perge Oláh Norbert az Auguszt család nevében. A beszédeket követően Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója megáldotta a cukrászdát.

A rendezvényen részt vett mások mellett Fülöp Péter helyettes államtitkár, Böröcz László országgyűlési képviselő, valamint Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere.