Hajnalban a rendőrség irányítási központja kért segítséget egy VIII. kerületi címhez, ahol egy kutyust bántalmaztak – írták az Állatmentő Liga közösségi oldalán hétfőn. A kutyust a folyosón rugdosta a gazdája, ám akadt egy szemtanú, aki bejelentette az állatkínzást a rendőrségen. „Állítólag még miután bezárta a kutyát a lakásba még ott is folytatódott a bántalmazás. Ha ezt folytatja a bántalmazó, akkor maradandó sérülést is okozhatott volna” – mondta Pataki Gábor, az állatmentő szervezet elnöke az RTL Klubnak adott nyilatkozatában. A szervezet szerint szerencsére volt bejelentő, és voltak talpraesett józsefvárosi járőrök, így Lilike néhány óra múlva már a tulajdonukba került.

Az elkövetőt – aki lemondott a kutyáról – előállították és eljárást indítottak ellene. Lili jelenleg ideiglenes befogadónál van, szerető gazdit keres.

Ha állatbántalmásról szerez tudomást, tárcsázza a 112-es segélyhívót, vagy értesítse az állatmentő szervezetek egyikét. Ilyen az Állatvédőrség, az Állatmentő Liga, vagy az Állatmentő Szolgálat. Amennyiben támogatja is ezeket a szervezeteket, úgy az állatok ellátását, mentését segíti elő.