Megkezdődhet a Pázmány egyetem új, palotanegyedi campusának előkészítése

Bányai Rudolf | 2020. 08. 04. – 09:51

Mintegy kilencmilliárd forintot fordít a kormány a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának előkészítési munkáira. Az egyetem idén tavasszal kapta meg a Magyar Rádió korábbi területét a Palotanegyedben, ahová a Piliscsabán működő egységei költöznek majd.  

© Fotó
Baranyai Attila/hirnyolc.hu

Az már tavasszal eldőlt, hogy az új campus a Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér – Szentkirályi utca – Múzeum utca által határolt területen jönne létre. A Magyar Rádió által korábban használt épületekért az egyetem ingyenesen átadta az államnak piliscsabai campusának ingatlanait .

A pestbuda.hu kiszúrta, hogy a Magyar Közlönyben 2020. július 30-án megjelent, 1461/2020. (VII. 30.) egy kormányhatározat, amely szerint „a beruházás előkészítése érdekében a fenntartási és üzemeltetési modell kidolgozására, hatástanulmányra, szakvélemények, szakértői tanulmányok készítésére, tervezési program elkészítésére, költség- és időkalkuláció elkészítésére, tervpályázat lebonyolítására, településrendezési eszközök elkészítésére, vázlatterv készítésére, engedélyezési dokumentáció készítésére, engedélyeztetés lefolytatására, kivitelezési dokumentáció elkészítésére a  2020–2023. években összesen 8 924 251 714 forint kerüljön biztosításra a  6.  pont szerint, azzal, hogy az  előkészítési fázisokat legkésőbb 2023. június 30. napjáig kell megvalósítani.”

A beruházás előkészítője a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt., együttműködve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával. A beruházás megvalósítója az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló 2018. évi CXXXVIII. törvény 4.  § (7) bekezdése alapján a Beruházási Ügynökség, együttműködve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával - írta a portál.

A határozat szerint az MTVA Hangarchívumát is áthelyezik. A 6-os és a 22-es stúdió „épületegyüttesen belüli kiváltására, átköltöztetésére az előkészítés során különös figyelmet fordítson, törekedve azok kiemelkedő akusztikai tulajdonságainak megőrzésére”.

Forrás:pestbuda