Mint azt korábban megírtuk április 3-án este a 28-as villamoson egy 25 éves férfi a barátjával utazott, amikor egy háromfős banda – két hajléktalan életmódot folytató férfi és egy prostitúcióból élő nő – kipécézte a kutyával utazó fiúkat az Orczy térnél. Egyikük leköpte a 25 éves fiatalt, majd a dulakodás közben elővett egy kést. A támadó mellkason szúrta a fiút, aki csak a kutyáját akarta megvédeni.

A rendőrség szerint a dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, a gyanúsítottak elmenekültek, a nő a tettestől átvette a kést és egy közterületi virágládába rejtette. A rendőrök fél órán belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közeli MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is. A bíróság április 6-án 30 napra elrendelte a két gyanúsított férfi letartóztatását, a nő esetében bűnügyi felügyeletről döntöttek.

Most a két férfi letartóztatását három hónappal meghosszabbították, tekintettel a bűncselekmény jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsítottak életmódjára és rendezetlen személyi körülményeire, valamint a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult.

Forrás: Fővárosi Törvényszék/MTI