Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A férfi feltehetően valamilyen drogot használhatott – ezt már a helyszínen tudtuk meg, legalábbis így vélekedtek a környéken sétálók.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel – közölte a rendőrség oldala.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a VI. kerületben, ahol összetört három gépkocsit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

FRISSÍTÉS:

Este hat óra körülre már elbontották a holttest eltakarására felállított sátrat, a CBA üzletbe is be lehetett menni. Sokan nem voltak bent… A bejárat előtt is már csak pár rendőr maradt, akik szintén indulni készültek.

Fotó: Hírnyolc

Az CBA bejáratánál ugyanakkor egy vérfolt volt látható…

FRISSÍTÉS 2:

Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint a VIII. kerületben rendőri intézkedés közben meghalt férfi keringése kábítószer- vagy gyógyszer-túladagolás miatt állhatott le – közölte a police.hu oldal szombaton. Ez megerősíti azt, amit a helyszínen korábban megtudtunk, hogy a férfi feltehetően kábítószert fogyasztott korábban.

Forrás: police.hu, Hírnyolc