A Somogyi Béla utca korszerűsítése májusban veszi kezdetét –­ közölte a várva várt hírt a BKK április 8-án. Mint ismeretes a palotanegyedi utca modernizálása Kocsis Máté országgyűlési képviselő lobbijának köszönhetően a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolták. A teljes beruházás még 2019 végén indult volna, ám a korábbi terveket Karácsony Gergely főpolgármester sutba dobta. A projekt csaknem két évig állt, amely idő alatt a kivitelezési költségek megugrottak, így veszélybe került a Somogyi Béla utca felújítása is.

Fotó: Hírnyolc

Ekkor Sára Botond korábbi polgármester petíciót indított az utca modernizálásáért, amelyet mintegy 200 helybéli támogatott. Józsefváros baloldali vezetése – a lakossági nyomásnak engedve – inkább átvállalta a beruházási költségeket, ahelyett hogy kikövetelte volna a felújítást a fővárostól, ahogyan az az eredeti tervekben is szerepelt. Ennek köszönhetően gyakorlatilag 220 millió forintot húzott ki Pikó András és Karácsony Gergely a józsefvárosiak zsebéből.

Fotó: Hírnyolc

Öröm az ürömben, hogy jelentős csúszással, de végre elkezdődhet a Somogyi Béla utca korszerűsítése is, amely a Blaha Lujza tér felújításával egyidőben az év végére készülhet el.

A BKK tájékoztatása szerint a munkálatok ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont zavartalanul üzemel. Mint írták: megközelítését a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, parkolóháza autóval elérhető. A Blaha Lujza tér felújításával egy időben, a Corvin Áruház is megújul, magánberuházásban.