A lomtalanítás – amellett, hogy ingyenesen megszabadulhattunk a pincében porosodó lomjainktól – kellemetlen mellékhatásokkal is járt. Ilyenkor a hulladéktól alig lehet közlekedni, ráadásul a lomisokat is ide vonzza, akik a szemle érdekében szétterítik a kupacokat.    

Azzal, hogy Pikó András polgármester közzétette közösségi oldalán a lomtalanítás körzeteihez tartozó időpontokat, már a messziről érkező lomizók is pontosan tudni fogják, hogy merre érdemes indulniuk a kerületben, amivel a közelgő káosz várhatóan nem csökken, sokkal inkább nőni fog az adott héten.

Az FKF továbbra is azt kéri a lakosoktól, hogy kizárólag nagydarabos hulladékot helyezzenek ki a tájékoztató levélben megjelölt napon 18 óra után olyan helyre, ami jól megközelíthető a hulladékszállító járművel, ugyanakkor nem akadályozza a gyalogos és autós forgalmat. A lomok elszállítására a rákövetkező napon kerül sor. Háztartásokban keletkező – kommunális – hulladék, építési törmelék, csomagolási hulladék, gumiabroncs, zöldhulladék, síküveg, ipari, valamint elektronikai hulladék kihelyezése szigorúan tilos.