Baljós tervek: jöhet a parkolási sarc?

Ugyan a kormány intézkedésének és a Kúria döntésének köszönhetően a baloldal még nem tudta elvenni a józsefvárosiak parkolási kedvezményeit, Rádai Dániel alpolgármester elsőként említette a „tervek” között, hogy újrakezdték a „parkolás stratégiájának szabályozásának” felülvizsgálatát. Ismerve a Pikó András által korábban tervezett brutális parkolási sarcot, ez nem egy jó ómen.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A ciklus felénél még mindig csak elképzelések?

A baloldali városvezetés első bő két éve után továbbra is tervekről, és „reményeik szerint” megvalósítható fejlesztésekről is beszélt Pikó alpolgármestere. Még mindig csak tervezik Józsefváros több pontján a forgalomcsillapítást, a kerületi kutyák számát vizsgálták, és több Losonci negyedi beruházás is különböző stádiumú „tervezési szakaszban” van. És persze vannak „fejlesztési elképzelések” a lakótelepi részeken.

Akut problémákra sincs megnyugtató megoldás

A Muzsikus Cigányok Parkjánál lévő, rég óta napirenden lévő közvilágítási problémák megoldásával kapcsolatban Pikó másik alpolgármestere, a Losonci negyed egyik baloldali képviselője elmondta, hogy „vannak tervek” a megoldásra. Szili-Darók Ildikó egyébként a lakók által sokszor panaszolt Illés utcai prostitúciót pedig tájékoztató táblákkal oldaná meg.

Fejlesztések hiánya és egy kis visszamutogatás

A körzet másik képviselője, a testületi üléseken látványosan inaktív Czeglédy Ádám nem mulasztotta el a Losonci negyed fejlesztéseinek elmaradásáért az előző, polgári városvezetést okolni. Pedig – ahogy fogalmazott –, ennyi idővel a választás után „elengedhetetlen ennek a környéknek a fejlesztése”. Erre – mint mondta – „nagy terveik” vannak.

A fő panaszok a változatlanok: közbiztonság, köztisztaság

Mivel továbbra sem született megnyugtató megoldás a korábbi fogadóórákon és lakossági fórumokon felvetődött panaszokra, a lakók kérdései közül több is ismét a leromló közbiztonságra és például az egyre több kutyagumi okozta problémára irányult. Ez utóbbival kapcsolatban Pikó András úgy védekezett, hogy „az Isten pénze nem elég arra, hogy ennyi kutyaszart fel tudjunk takarítani”.