Az MSZP-s alpolgármester, Szili-Darók Ildikó például elmondta, hogy a korábbi vállalásaiból eddig konkrétan semmi nem valósult meg, így nem létesült zebra a Baross utcában a Szűz utcai óvoda közelében, ahogyan a Muzsikus cigányok parkjának kivilágítása és az ígért közösségi szemétszedés sem valósult meg.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Még szerencse, hogy ott volt a szintén MSZP-s Czeglédy Ádám, aki arról beszélt, hogy a Losonci negyed átjárói kivilágítatlanok, a kutyafuttatók és az ebek sétáltatási lehetősége kevés, de legalább a parkolót szeretnék majd átalakítani a Szigony utcánál. Hogy hogyan, azt viszont nem árulta el.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Idén sem újul meg a Baross utca
Rádai Dániel alpolgármestertől azt tudhattuk meg, hogy hiába szerette volna a kerület a Baross utca idei felújítását, a Karácsony Gergely vezette főváros költségvetésébe ez nem került bele. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy további Mol-Bubi pontok létesülhetnek (reméljük, hogy nem parkolóhelyeken), és legalább már „biztossá vált”, hogy a Práter és Tömő utcák felújítása néhány héten, esetleg 1,5-2 hónapon belül – az előkészületi munkákat követően – elindulhat. Elég konkrét, nem? 🙂

1,5 éve süllyed az útszakasz a Leonardo utcánál
A Leonardo da Vinci utcában az útszakasz egy része 1,5 éve süllyed, a kert és a járda alól is tűnik el a talaj. Ez az egyik társasház közelében van, a ház lakóiban is félelmet kelt – jelezte egy hölgy a fórumon.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Pikó András polgármester szakszerűen kiemelte: szerinte ez egy 10 évvel ezelőtti csőtörés következménye lehet, vagy rossz ott a közművek tömítése. Kellemetlen lehet, én se érezném magam ott biztonságban – mondta a polgármester együttérzően.

Az ügy elég szövevényes, mint kiderült, állítólag az önkormányzat is jelezte már a problémát, de akkor miért nem oldották meg a helyzetet az elmúlt 1,5 évben? De azt ígérték, megfogják.

Mint Rádai Dániel elmondta:

ez esetben látszik, hogy a polgármester, a képviselő, az alpolgármester, a városüzemeltetési cég nem tudta azt hatékonyságot képviselni, amit szeretne, amit a lakók jogosan várnának el tőlük.

Ehhez nehéz kommentárt fűzni.

Parkolás: nagy bajban a céges kocsik
Szóba került még a parkolás ügye. Pikó kiemelte, hogy éves szinten az itt élő autótulajdonosoknak valójában 150 ezer forintot kellene fizetniük (eddig mindez ingyen volt…), tehát az a pár tízezer forint rendkívül kedvezményes az itt lakóknak, amit a baloldalnak köszönhetően ezentúl fizetniük kell.

Fotó: Hírnyolc

Kiderült az is, hogy az önkormányzatnak nem sikerült elintéznie, hogy a céges autók parkolása után befizetett összegért megfelelő számlát tudjanak adni, amelyet a cégek elszámolhatnának.

Egy úr elmondta, ezért neki a saját zsebéből 52.000 forintot kellett a parkolásért fizetnie… Az ígéretek persze jöttek, hogy majd megoldja ezt (is) az önkormányzat.