„Kétévenként tartunk tisztújítást, eredetileg én is indultam a kerületi elnöki posztért, de végül visszavontam a jelentkezést. Szervezőként hét éve irányítottam a kerületet, 65 éves vagyok, a fiataloknak kell most teret adni” – mondta lapunknak a leköszönő józsefvárosi elnök, aki hozzátette: önkormányzati képviselői munkáját „természetesen” folytatja.

Vannak tervek, de elég nehéz elfogadtatni dolgokat, mert sok mindenre nem jut pénz, sajnos a vállalkozásfejlesztés is háttérbe van szorítva

– fejtette ki a Hírnyolcnak a DK-s önkormányzati képviselő. Stettner elmondta: a 2024-es önkormányzati választáson elindul, hiszen úgy „érzi elégedettek vele az emberek”.

„Stettner István leköszönő elnök, önkormányzati képviselő helyét Ali Abd El Rahim, egy tehetséges, ambiciózus fiatalember veszi át. Köszönet Pistának, gratulálok a megválasztott új elnökségnek” – írta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közösségi oldalán.

Stettner – a nem Józsefvárosban élő – utódjáról elmondta: fiatal, tele van ambícióval. „Számítunk arra, hogy fejleszti a DK csapatépítését, hiszen rengeteget kell majd kopogtatni, kitelepülni, akciózni”.

Gyurcsány Ferenc új „üdvöskéje”?
A huszonnyolc éves Ali egyiptomi apa és magyar anya gyermekeként született Magyarországon, és születése óta itt is él. 2020 márciusában belekóstolt a tőzsde világába, „de már évek óta kacsintgatott felé a demó számlák világán keresztül” – olvasható róla egy interjúban. A Mandiner két évvel ezelőtti cikkében azt írja: a kereskedés szinte azonnal beszippantotta, így még az egyetemi tanulmányait is felfüggesztette miatta, hogy minden idejét ennek szentelhesse.

A Magyar Nemzet úgy véli, Abd El Rahim Ali Gyurcsány Ferenc új üdvöskéje lehet, aki a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának, a Demokratikus Lendületnek (Del) az elnökségi tagja. A lap információi szerint ő volt az, aki hivatalosan bejelentette a DK március 15-i rendezvényét. Ráadásul Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik március elején fekete festékkel fújták le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét.

A Ripost szerint Abd El Rahim Ali korábban „testőr volt a pártban, feladata az volt, hogy a sajtó munkatársai ne tudják végezni a munkájukat”.