Atkári János a kerület honlapján megjelent közleményében azt írta: az önkormányzati választás után az összes fővárosi kerület közül a VIII. kerületet adta át a Fidesz a legrosszabb anyagi helyzetben. Ennek ellentmond a Pikó András kézjegyével ellátott átadási jegyzőkönyv – amelyet Sára Botond a napokban tett közzé – amiben az szerepel, hogy csaknem 7 milliárd volt a kerület bankszámlaegyenlege, értékpapírokban pedig további 6 milliárd forinttal rendelkezett a kerület. Pikó András gazdasági tanácsadója leginkább azt sérelmezte, hogy minden forint címkézve volt, azaz nem lehetett azt szabadon elherdálni.

A nyilatkozatra reagálva Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere azt írta: 13 milliárd forinttal adta át Józsefváros vezetését, amit Pikó Andrásék a kerületben élők javára fordíthatták volna, de nem tették.

A tervezett fejlesztéseket nem végezték el, a társasházak érdemi támogatását megszüntették, romlik a közbiztonság és köztisztaság, intézményeket zárnak be.

fogalmazott Sára Botond. Szerinte állandó panasz a polgármester részéről, hogy az átadott pénz fel volt címkéve, nem fordíthatták arra, amire akarták, de mint írta, az új polgármester dönthet úgy, hogy nem arra költi a pénzt, amire az előző tervezte.

Józsefváros előző polgármestere úgy véli bár a kormányt okolva azt állítják, hogy nincs pénzük, ennek ellenére mégis 150 milliót fordítottak a megemelt politikai költségekre, 200 milliót az eddig ismeretlen részvételi költségvetésre, 60 milliót arra, hogy Pikó törvénytelen közbeszerzésének bírságát befizessék, de – mint írta – milliók jutnak a polgármester hiúságát legyezgetni próbáló közvélemény-kutatásokra, a tanácsadókra, médiaelemző haverokra, és még arra is, hogy úgynevezett mediálást végezzenek a sorosista Auróra klubban.

Sára Botond szerint Pikó Andrásék a folyamatos ferdítésekkel saját ügyeiket és felelősségüket kívánják leplezni, ezért minden alkalommal el fogják mondani az igazságot, és nem hagyják, hogy becsapják és megvezessék a kerületben élőket.