Élhetetlenné, sőt életveszélyessé váltak önkormányzati bérlakások az Illés utca 20. szám alatti társasházban, amióta a Pikó-féle baloldali városvezetés véleményes eredményességgel nekifogott az épület homlokzat felújíttatásának. Miután az építési vállalkozó lebontotta csaknem a teljes szomszéd épületet 2020 márciusában, elmulasztották a szabadon marad falrész szigetelését és bevakolását, ezt csak közel egy év után tette meg. Az már külön felháborító, hogy az építési vállalkozó hónapokig ott hagyta a bontásból keletkezett sittet.

A Pikóék által megbízott vállalkozó hanyag munkát végzett

Ennek következményeképpen a szóban forgó épület fala olyannyira átvizesedett azóta, hogy több lakásban penészessé váltak a falak, de a falból folyó víz akkora károkat okozott a szerkezetben, hogy előbb kisebb darabok és a festék kezdett lepotyogni, de nemrég – nem egyedülálló esetként – a plafon is leszakadt az egyik lakásban, amely maga alá temetett egy kiskutyát.

– Várható volt, hogy komolyabb baj fog történni – írta az Otthonunk, Józsefváros Facebook-csoportban az egyik felháborodott józsefvárosi, hozzátéve, hogy szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a bérlő, vagy a lánya tartózkodott ott.

A városvezetés sokáig semmit nem reagált a lakók megkeresésére

A ház lakói a Hírnyolcnak elmondták, hogy 2020(!) márciusa óta  többször keresték Pikó András polgármestert a szabadon maradt falrész bevakolásának, szigetelésének fontosságát hangsúlyozva, amely közel egy év után valósult csak meg, s ez okozta a jelenlegi balesetveszélyes állapotot. Azt is megtudtuk, hogy korábban már két másik lakásban is leomlott a vakolat, ezért a lakók jogosan félnek az életveszélyes helyzet miatt.

Ne várják meg, míg emberéletet követel a helyzet

Pikó András munkájának és eredményeinek véleményes mivoltáról több alkalommal is beszámolt már hírportálunk, de itt a konkrétan emberéletek vannak veszélyben. Egészen biztosan mindenki akkor lenne nyugodt, ha legalább ezúttal a gyors, hatékony cselekvés következne Pikóék Facebook-politizálása helyett.