Az elmúlt évtizedben évről-évre díszes pompába öltözött a kerület főtere az adventi időszakban. Óriási karácsonyfa, adventi koszorú és jégpálya emelte a Horváth Mihály tér rangját a kerületi közterek között. Idén viszont ez a hagyomány megtörik. Az adventi koszorút áthelyezték, a jégpálya mérete lecsökkent, a kerület karácsonyfáját pedig felaprították. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a fenyő szállítása nem volt jól megszervezve. Mivel több ízben elakadt a forgalomban, a tűzoltók levágták az ágait és a Golgota téren felaprították.

„Amióta a balliberális Pikó András átvette a vezetést a kerületben, az adventi időszak jelentősége csorbult, és a kerületi hagyományokat felrúgták azzal, hogy más helyszínre helyezték ki az óriás adventi koszorút is. Az idei történések azt mutatják, hogy a baloldali vezetésen kifogott a kerület karácsonyfájának felállítása is”

– írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben megkerestük az önkormányzatot is, de kérdéseinkre – többek között arra, hogy lesz-e idén karácsonyfa a Horváth Mihály téren – mindezidáig nem kaptunk választ.

FRISSÍTÉS:

A polgármester sajtófőnöke azt ajánlotta, hogy kérdéseinkre a válaszokat csemegézzük ki az önkormányzati lapnak az üggyel kapcsolatos cikkéből, hiszen nekik részletesen kifejtette a felaprított fa ügyét. A cikkből kiderül, hogy a szállítás nem volt problémamentes, a méretes fa ágai letörtek, emiatt le kellett azokat vágni, így a fa alkalmatlanná vált karácsonyfának. A felelősséget az önkormányzat a szállítókra hárította, valamint az is kiderült, hogy a fát egy kisebb fenyővel pótolják. A korcsolyapályával kapcsolatban pedig Békési Zsuzsanna azt mondta: a megemelkedett üzmeltetési költségek miatt döntöttek a kisebb jégpálya mellett.