Ötvenöt parkolóhelyet azért szüntettek, meg, hogy annak helyére rollerparkolót létesítsenek, hetvenhatot pedig a kerékpár- és buszsáv miatt – áll abban az önkormányzati válaszban, amit egy lakosnak küldtek meg a közmeghallgatáson feltett kérdéseire.

Fotó: Facebook

Ez összesen 131 parkolóhelyet jelent és ebben még nincsenek benne a Somogyi Béla, illetve a Déri Miksa utcában megszüntetett parkolóhelyek, amivel együtt ez a szám a másfélszázat szinte bizonyosan eléri.

Rengeteg parkolóhelyet szüntetne meg az önkormányzat a Palotanegyedben

Kálmán fel is töltötte az önkormányzat válaszait a Hírnyolc Facebook-csoportba, amihez azt írta: Pikó Andrásék tavaly még arról beszéltek, hogy mikromobilitási pontok miatt nem terveznek parkolóhelyet megszüntetni, ám ezt mégis megtették.

„Hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak minden hullámhosszon, hazudnak a nap 24 órájában”

– vonta le a következtetést.

Több tízezer forintos terhet jelent a várakozási engedély fizetőssé tétele

A parkolóhelyek megszüntetése mellett a város baloldali vezetői további szankciókat léptettek életbe a gépjárműtulajdonosok rovására. Január elsejétől ugyanis több tízezer forintot kell fizetniük a lakosoknak az eddig ingyenes éves várakozási engedélyért. A legtöbbet – 30 ezer forintot – a kerület belvároshoz közelebbi részén.

Dopeman: a neokommunista kísérletezést a lakossággal kívánják megfizettetni

Nemcsak Pikóék, Karácsony Gergely sem szereti az autósokat

Ahogyan Józsefváros vezetői, úgy Budapest főpolgármestere is az autóval közlekedők életét teszi rendre nehezebbé. Hiába bírálta a szakma, a kerékpársávok felfestésével állandósította a Nagykörút és több fontos útvonal dugóit a fővárosban. A szolgálati autóval utazgató főpolgármester ugyanakkor többször is lebukott, hogy a buszsávot használja, amikor beáll előtte a forgalom.

Fotó: budapest.hu

Karácsony emellett átalakította a parkolási övezeteket, ami természetesen jelentős díjemelést hozott magával. Ugyanakkor a parkolóhelyhiány problematikáját nem oldotta meg, legalábbis a lakosok továbbra is erről panaszkodnak.