Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Népszínház utca kandelábereibe idén sem kerültek muskátlik, így maximum a zöldségárusok standjainál láthat némi zöldfelületet egy ott lakó.

Fotó: Hírnyolc

Nem volt ez mindig így – mondta Ágnes, kifejtve, hogy Pikó Andrásék előtti években tavasztól őszig virágba borult az utca. Nem is csoda, hogy a kerület akkor még sorra nyerte a Virágos Magyarország településszépítő verseny díjait. Most viszont a Népszínház utcai kandeláberek egy részéről eltűntek a virágtartó karikák is.

Fotó: Hírnyolc

A helyszínen járva is ezt tapasztaltuk, sőt, még ennél is rosszabb állapotokat. A virágtartó oszlopok egy része kidőlve, egy másik része hiányos állapotban. Nem csoda, hisz’ régen láttak már virágot ezek a tartók.

Fotó: Hírnyolc

Helyettük van sok szemét az utcákon, helyenként az utcán fekvő fedél nélküliek, körülöttük kis alkoholos üvegcsék.

A kerület előző vezetése az utca átfogó megújítását tervezte, ám jöttek Pikó Andrásék és az egészből nem lett semmi. Vagyis mindössze annyi, hogy két csomópontot leszűkítettek. Pedig ígérni a baloldal is megígért mindent: felújítást, a 99-es busz végállomásának áthelyezését. Csak a megvalósításra nem fordítottak energiát.

Erősen kampányszagú Pikóék büdöskéje

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy terveznek-e virágokat tenni az üres tartókba. A válaszukban azt közölték, hogy igen. Hogy mikor kerülhet erre sor, azt továbbra is homály fedi.

FRISSÍTÉS:

Az önkormányzat pontosította a válaszait. Közlésük szerint: a kandeláberekbe május utolsó, június első hetében kerül batata és begónia, a virágoszlopokba június első két hetében ültetnek futó muskátlit.