Ferencz Orsolya, a körzet önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) bevezetőjében elmondta, hogy az aszály láthatóan a Tisztviselőtelepet is sújtotta, amelyet kiszáradt növények is jeleztek, ez látszik például a Vajda Péter utcai zöldsávban is. (A zöldsávval kapcsolatban egy lakos jelezte, hogy több helyütt túl magasak a bokrok, így balesetveszélyes a közlekedés a járdák közelében.)

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Ferencz Orsolya több lakossági megkeresést is kapott az elmúlt hónapokban arról, hogy a Golgota utca egy szakasza igencsak szemetes, sokszor hagynak ott autókat is, ezen problémákat a képviselő jelezte a hivatalnak.

Dráguló parkolás, elmaradó felújítás
Rádai Dániel alpolgármester a parkolási rendszer változására hívta fel a figyelmet: a Tisztviselőtelepen is jelentősen drágult a parkolás, itt egy óra már 300 forint és maximum 3 órát lehet egy várakozási helyen parkolni. A Szenes Iván téren a korábbi tervek ellenére csak a játszótér újult meg, a sportpályára már nem jutott pénz – fejtette ki az alpolgármester.

Fotó: BKK

Troli a Tisztviselőtelepen
Mint a hinyolc.hu korábban már megírta, meghosszabbítják a 83-as troli útvonalát: nem az Orczy téren lesz a végállomása, hanem a Kálvária térnél elkanyarodva – innen akkumulátorról megy – a Tisztviselőtelepet is érinti. Rádai szerint kicsit gondosabb előkészítés kellett volna az ügyben: „nem így kellene bevezetni trolivonalakat”, a fórumon még maga az alpolgármester sem tudta, mikor indul a járat. Segítünk: szeptember 19-én indul.

Szeptember 19-től már a Népligetig visz a 83-as troli

Forgalomcsökkentés
Az alpolgármester azt is elmondta, céljuk a Tisztviselőtelepen átmenő forgalom csökkentése, 5-6 hét múlva a lakossággal egyeztetnek ez ügyben. Jövő tavasszal történhet meg a kivitelezés. Ferencz Orsolya hozzátette: ne az autósok ellehetetlenítése legyen a cél, pláne ne azoké, akik rászorulnak a gépkocsihasználatra (mozgáskorlátozottak, idősek, gyerekesek, vállalkozások). Egy békés, közös egymás mellett élés kialakítása lebegjen a városvezetés előtt.

Fotó: Hírnyolc

Repülőgépzaj
Régóta küzdenek az itt lakók a repülőgépek okozta zajjal. Pikó András szerint elérhető cél, hogy az érintett kerületek lakói esetleg kompenzációt kapjanak, illetve a hasonló problémákkal küzdő polgármesterekkel egyeztet majd, hogy egy közös fellépéssel mit lehet tenni.
Ferencz Orsolya kiemelte, hogy a repülőteret Gyurcsány Ferenc vezette kormány eladta, így meglehetősen nehéz ez ügyben lépni. A kormányzat küzd azért, hogy újra nemzeti tulajdon legyen repülőtér, s ekkor könnyebben hozhat ezzel kapcsolatos döntéseket. Az ügyben későbbre fórumot szerveznek az érintett minisztériummal.

Fotó: Hírnyolc

Az épített környezet védelme
A Tisztviselőtelepen felújításokkal, építkezésekkel kapcsolatban szigorú szabályozás van, ennek kiemeltebb ellenőrzését kérte egy lakó. Így például a légkondícionálók felszerelése kapcsán is. Ezekre ígéretet tett Rádai Dániel alpolgármester.