Fél órán keresztül vitatkoztak a baloldali politikusok és a városvezetés tisztviselői, hogy egyáltalán tárgyalta-e előzetesen az illetékes Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottság a javaslatot vagy nem, illetve támogatta-e azt, vagy nem.

A Fidesz képviselőcsoportjából többen is hangsúlyozták, hogy a szóban forgó két, egymással szomszédos ingatlan ilyen „látványosan” gyors eladására való törekvés a városvezetés részéről visszásnak tűnik és érthetetlen pláne úgy, hogy azt ebben a formában még az önkormányzat illetékes (baloldali többségű) bizottsága sem támogatta. Szóvá tették továbbá a jobboldali képviselők, hogy szakmailag erősen megkérdőjelezhető az, hogy a két telekre vonatkozóan csupán külön-külön készült egy-egy értékbecslés, ugyanakkor az esetleges telekegyesítéssel létrehozható, jóval nagyobb és így több fejlesztési potenciált magában hordozó telek tekintetében ilyen becslés nem készült, amely véleményük szerint egyrészt érthetetlen, másrészről hanyag hozzáállásról tanúskodik.

Balos holló a liberális hollónak nem vájja ki szemét…vagy mégis?!

Az igazán éles kijelentések azonban csak ezután következtek, mégpedig az „összefogáson belülről kiszóló” Veres Gábortól (József Jövőjéért frakció, illetve MSZP); a baloldali képviselő az alábbi szavakkal ment neki szövetségesének, Pikó Andrásnak és a többieknek:

(…) nem érdekel, hogy a jogszabályok mit mondanak, mi kötöttünk egy alkut, ami most itt nincs betartva (…).

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Veres Gábor politikai fenyegetésnek minősülő kijelentést is tett:

(…) a mi frakciónk utolsó esetben támogat ilyen előterjesztéseket…nem fogjuk megszavazni a továbbiakban az ingatlanértékesítéseket.

Veres Gábor képviselő végezetül egy vallomással felérő felkiáltással szólt az övéihez és zárta a maga részéről a napirendi pont botrányos vitáját: „demokratának valljuk magunkat, akkor próbáljunk meg úgy viselkedni!”

Pikó Andrásék ezek után a villámgyors és szakmailag megkérdőjelezhető módon alátámasztott telekértékesítést csont nélkül megszavazták, a végrehajtás határideje pedig a képviselő-testületi ülést követő hosszú hétvége utáni első munkanap. Pikó András „zárszava” is vallomásszerűre sikeredett:

…ez egy kutyakomédia.